H O T H E R  •  Telefon nr. 33 93 13 97  •  Åbningstid: alle hverdage 9.00 - 16.00Vælg +/- moms

Paraplyer

Her på siden kan du se vores udvalg af fotoparaplyer, som kan give dine fotografier det optimale lys – uanset om det er portræt- eller produktfotografier. Har du brug for vejledning, er du altid velkommen til at kontakte os på hverdage mellem 9.00-16.00 på telefon 33 93 13 97.

Fotoparaplyer giver et jævnt lys med mindre refleksion

Eksterne lyskilder er en uundværlig del af værktøjskassen for enhver fotograf. Lyset fra eksterne kilder kan dog kaste nogle hårde skygger på dine portrætter – og det er ikke altid ønsket. Og her kommer en fotoparaply ind i billedet – næsten i bogstaveligste forstand.

En paraply blødgør og spreder nemlig lyset på dine objekter, ligesom den vil reducere refleksioner. På den måde får du et mere flatterende lys med blødere skygger og mindre refleksion.

Som alternativ til paraply kan du bruge en softboks. Paraplyer er dog ofte valget for fotografer, der tit skyder on location, fordi de er nemme at transportere og ikke koster så meget. Derfor sparer du besvær med transport, ligesom du ikke behøver at bekymre dig så meget om, at paraplyen går i stykker – den er ikke dyr at erstatte.

Du får kort sagt følgende fordele ved en fotoparaply:

  • Et mere jævnt lys med blødere skygger og færre refleksioner
  • Kompakt og nem at transportere – perfekt
  • Et prisstærkt alternativ til softboks

Sådan vælger du den rette paraply

En paraply er et godt redskab for begynderfotografen – blandt andet på grund af den lave pris og den store alsidighed i anvendelsesmuligheder. Men de fleste professionelle har også en paraply i deres arsenal af fotoudstyr.

Er du en relativt ny fotograf, kan det måske virke svært at vælge den rigtige paraply. I så fald kan du med fordel have følgende in mente:

Reflekterende eller til gennemskydning?
Fotoparaplyer kan helt overordnet inddeles i to kategorier: Paraplyer til gennemskydning og reflekterende paraplyer.

Gennemskydningsparaplyer er hvide semitransparente paraplyer. Som det ligger i navnet, skyder du flashen igennem paraplyen ved brug af denne type. Paraplyer til gennemskydning giver det blødeste lys – dog med en del “svind”, da du har mindre kontrol med lyset.

Reflekterende paraplyer vil have en sort yderside og en sølv/guld indersiden. Denne type bruges til at skyde flash ind i paraplyen for på den måde at reflektere lyset tilbage. Her får du et skarpere lys – til gengæld får du mere kontrol over lyset.

Størrelse – jo større paraply, desto blødere lys
En tommelfingerregel, der er nem at huske: Jo større diameter, desto blødere lys får du på dine objekter.

Få råd og vejledning inden dit køb

Køber du dine paraplyer hos Hother, er professionelle tips og tricks altid en del af brugeroplevelsen. Hother drives i dag på tredje generation – og kundeservicen og kendskabet til sortimentet er akkurat lige så højt, som det var i 1923. 

5 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

5 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende