H O T H E R  •  Telefon nr. 33 93 13 97  •  Åbningstid: alle hverdage 9.00 - 16.00Vælg +/- moms

Hvidbalance

Opnå den rigtige farvenuance i dine billeder med hvidbalance

En korrekt hvidbalance sørger for, at de hvide elementer i et billede gengives uden farvestik. For at få den korrekte hvidbalance bruger professionelle fotografer et gråkort.
Hvis du vil have den helt korrekte hvidbalance, skal du indsætte et gråkort i dit billede. Fotoet skal du bruge som reference i din redigering, og du behøver derfor kun have et enkelt billede med gråkortet.

Se udvalget af hvidbalance længere nede på siden.

Et gråkort, der er 100% neutralt

Nogle laver det selv, men det er alfa omega, at den grå farve er 100% neutral, hvilket betyder, at værdierne i de røde, grønne og blå kanaler er de samme. Men den 100% neutrale grå farve er svær at ramme med en hjemmelavet version, hvorfor en professionel løsning er at foretrække. 

Et sortiment, der sikrer korrekt farveopløsning

Hos Hother tilbyder vi forskellige løsninger, der kan sikre fuldstændig gennemførte billeder. Vi har flere god bud på, hvordan du kan opnå den korrekte hvidbalance.

Se fx ExpoDisc 2,0, som er praktisk at have ved hånden, og er hurtig at arbejde med - og dermed reducerer behovet for efterfølgende farvejusteringer uanset om du skyder i RAW, TIFF eller JPEG.

Tjek også vores 3-Step Gray Scale, som giver dig mulighed for at farvebalancere dine billeder, plus forenkle opgaven at afbalancere din studiebelysning. En hvid, 18% grå og en sort er samlet på et enkelt kort og gør farvejusteringer hurtigere og nemmere i den efterfølgende billedbehandlingen.

Vidste du, at..?

  • Forskelligt lys har varierende farvetemperatur. Glødelamper har fx en gullig nuance, mens en blå himmel ikke overraskende har en blå farvetemperatur.
  • Lyset, som vi kan se, løber fra ultraviolet til dyb rød.
  • Det bliver målt i kelvin grader og går fra 1700 til 10000 grader.
  • Kameraets automatiske hvidbalance rammer generelt præcist, men det kan ske, at den tager fejl af farvenuancerne i et foto, og billederne får et grimt farvestik.

Få professionel vejledning om valg af hvidbalance

Vi er altid glade for at kunne hjælpe dig med at tage kvaliteten af dine billeder til nye højder. Derfor er vi klar til at vejlede dig i dine valg, når det kommer til professionelt udstyr. Fang os på 33 93 13 97, og lad os se på, hvordan vi bedst kan hjælpe dig. 

2 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

2 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende